19 Haziran 2009 Cuma
CREMEOLELİ MUFFİN
Kuru kekleri sevmeyenler için hem yumşak hem lezzetli bir alternatif, üstelik az yağlı. Yaklaşık 15 adet çıkıyor. İç dolgusunu kendi damak zevkinize göre seçebilirsiniz.
2 tane yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
5,5- 6 fincan un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
iç dolgusu için
1 paket cremeole
2 bardak soğuk süt
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra tüm malzemeler sırasıyla koyulur. Unu kontrollü koyun, kıvam çok koyu olmamalı. Cremeole 2 bardak soğuk süt ile çırpılır. Muffin kalıplarına önce 1 tatlı kaşığı kek hamurundan üzerine 1 tatlı kaşığı cremeole ve cremeoleyi kapatacak kadar yine kek hamurundan koyulur. 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
fincan kahve fincanımı çay fincanımı acaba?
YanıtlaSilmerhabalar. ölçü türk kahvesi fincanı olacak. iyi akşamalar dilerim.
YanıtlaSil