19 Haziran 2009 Cuma
TUZLU KURABİYE
Ağızda dağılan bir kurabiye.
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üstü için susam ve çörek otu
Tüm malzemeler karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamura istenilen şekil verildikten sonra üzerine ister yumurta sarısı ister akı sürülerek susam ve çörek otu ile kaplanır ve 170 derecede yaklaşık 20-25 dk. pişirilir. Benim gibi minik minik yapacaksanız fırında uzun süre tutmayınız.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder