10 Mayıs 2009 Pazar

SUSAM EZMELİ KURABİYE


















Kahve veya çayın yanına çok yakışan, ağızda dağılan bir kurabiye.
1 paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı susam ezmesi
1 su bardağı pudra şekeri
3 bardak un
Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve susam ezmesi önce birbiriyle karıştırılır. Ardından 3 bardak un elenerek yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulur. Hamur ele yapışan bir kıvamda olmalıdır. Daha sonra hamur yıldız uçlu sıkma pompasına koyularak beze yapar gibi ceviz büyüklüğünde sıkılır. Önceden ısıtılmış 170 derecede 10 dakika pişirilir. Hamur fırından çıkınca kırılgan kıvamdadır, o yüzden soğuduktan sonra kıvam bulacaktır. Hamura el ile şekil verilmek istenirse un miktarını ele yapışmayacak kıvamda ayarlayabilirsiniz.


























AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. kurabiyelerinizi dün yaptım o kadar güzel olduki anlatamam pastana kurabiyesi gibi oldu sitenizi yeni keşfettim tariflerinizin devamını dilerim

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürediyorum, beğenmenize çok sevindim. ben size diğer blogumun adresini vereyim, aslında ilk o blogu açmıştım. orada daha cok tarif var. burayada vakit buldukça oradaki tariflerimi eklemeye çalışıyorum. iyi günler dilerim. sevgiler.
    www.serpilinmutfagi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. serpil hanım merhaba,

    susam ezmeli kurabiyeleriniz değişik geldi fakat susam ezmesini nereden bulabilirim bugün bulabilirim diye aktara sordum yokmuş siz nereden aldığınızı söylerseniz çok sevinirim denemek istiyorum susamı çok severim.

    selamlar
    arzu yasak

    YanıtlaSil
  4. merhabalar, çok teşekkürederim. ben şu anda Kula'da yaşadığım için burada haşhaş, susam, tahin bol miktarda bulunmakta, diğer yerlerde aktarlarda bulmanız mümkün bence, başka aktarlarada sorun, yada helva satan yerlerde de olabilir. aklıma gelen yerler bunlar. iyi haftalar dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!