25 Mayıs 2009 Pazartesi

KUPLARDA JÖLELİ MUHALLEBİ



























Havalar biraz ısınınca, insan serin tatlılara yöneliyor hemen. Hem hafif, hemde jöle ve sütlü tatlı sevenler için güzel bir öneri.
1 litre süt
2,5 türk kahvesi fincanı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için meyve jölesi
Tencereye süt, un, şeker koyularak orta dereceli ateşte muhallebi olana kadar pişirilir. Ateşi kapatmaya yakın vanilya ileve edilerek mikserle biraz çırpılır. Pişen muhallebi kupların yarısına kadar koyulur.
İstenilen çeşit meyve jölesi üzerindeki tarife göre hazırlandıktan sonra ılık olan muhallebinin üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN.

1 yorum :

  1. Merhabalar
    Sunumlar ve tarifler çok cici,bayıldım :)
    Kutlarım,ellerinize,gönlünüze sağlık..
    Muhabbet ve sevgi ile görüşmek üzere

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!