6 Mayıs 2009 Çarşamba
SALÇALI MAKARNA
Makarnayı bilmeyen yoktur heralde. Makarna bu şekilde pişirilir diye tarif vermeyeceğim. Sadece makarnayı salçalı sevenler ve hadi bugünde salçalı makarna yapayım diyenler için , içinde baharat ve yeşillik olan, yerken ağızda aromatik bir tat bırakan salçalı makarna önerisinde bulunmak istedim.
Makarnayı haşladıktan sonra, tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı koyup içine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup kavuruyoruz. Salçamızın içine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kimyon koyup bir kaç kez karıştırıyoruz. Haşladığımız makarnamızıda salçalı karışıma koyup karıştırdıktan sonra, son olarak ince kıyılmış çeyrek demet maydanoz ve taze nanemizi ilave edip tekrar karıştırıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
PİLAVLAR VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder