18 Mayıs 2009 Pazartesi
GÜVEÇTE GARNİTÜRLÜ MANTARLI TAVUK
Malzemeler çoğaltılarak yapıldığında kalabalık misafir sofralarınız için de ideal bir yemek. Oldukçada lezzetli.
1 tabak 500 gr. kemiksiz but, şişlik
1 kutu 500 gr. garnitür
500 gr. mantar
1 orta boy soğan
3-4 tane yeşil biber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Her güveç için bir dilim kaşar peyniri
Tavuk ve mantarlar küp şeklinde doğranır. Yağda soğan ve birber az pembeleştikten sonra içine mantarlar koyulup suyu çekene kadar kavrulur. Üzerine tavuk etlerimiz koyulduktan sonra kavrularak pişmesi beklenir. Son olarak garnitürümüz suyuyla birlikte koyulduktan sonra baharatlarda eklenip ateş çoğaltılarak suyun yarıya inmesi beklenir.
Hazırladığımız güveç kaplarına, yemek paylaştırılır ve üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyulur kırmızı toz biber serpilip, orta hararetli fırında kaşarlar eriyene kadar beklenir. Yaklaşık 6 adet güveç yeterlidir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder