13 Mayıs 2009 Çarşamba
KREM ŞOKOLA
Çikolatalı tatlı sevenlere göre yani tam benim lezzetim.
3,5 bardak süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 paket ( 80 gr. ) bitter çikolata
1 su bardağı şeker
50 gr. margarin
1 vanilya
Tencerede nişasta, kakao, vanilya ve şeker karıştırılır. Üzerine önce 1 bardak süt ile kuru malzemeler pütürsüzleştirilir. Ardından yumurta ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kalan sütün tamamı koyularak, kısık ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi koyulaşmaya başlayana kadar pişirilir. Koyulaşan muhallebiye bitter çikolata ve margarin ilave edilerek, yine onlarında erimesi beklenir. 2-3 dakika sonra ateş kapatılarak sıcakken kaselere boşaltılır ve üzeri istenilen malzemelerle süslenir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder