21 Mayıs 2009 Perşembe

TERBİYELİ PATATES ÇORBASI
























4 tane orta boy patates
1 tane soğan
6 bardak sıcak su veya et suyu
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağda soğan pembeleştirildikten sonra küçük küçük doğranmış patatesler ilave edilerek üzerine sıcak su koyulur. Patatesler yumşadıktan sonra blender ile pütürsüzleştirilir. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağda un kahverengine dönünceye kadar kavrulur. Üzerine çorbamız dökülerek karıştırılır. Son olarak bir su bardağı süt ile yumurta sarısı çırpılıp ağır ağır çorbaya ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra tuz ilave edilip ateş kapatılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!