6 Mayıs 2009 Çarşamba

EKLER

























Tam olarak ekler görünümünde olmasada, tadı çok güzeldi. Çikolata severler için çikolataya doygun bir tatlıydı. Denemek isteyenler için işte tarifimiz.
125 gr. margarin
1,5 su bardağı su
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
3 tane yumurta
İç kreması
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
Üzerine
2 paket çikolata sosu
Hamur için su, margarin tuz ve şeker kaynatılır. İçine un ilave edilip karıştırılır. Hamur tencereye yapışmayacak kıvama gelince ateş kapatılarak oda ısısına gelmesi beklenir. Oda ısısına gelen hamurumuzun içine 3 tane yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Hamur fırın tepsisine krema pompasının geniş ucuyla biraz kalın olacak şekilde sıkılır. Yada eller yağlandıktan sonra el ile de şekil verilebilir. 150-160 derecede 45-50 dk. pişirilir.
İç kremasının tüm malzemeleri karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Kremamız soğumuş olan hamurumuzun kenar ve ortasından krema pompasının ince ucuyla sıkılır.
2 paket çikolata sosumuz üzerindeki tarife göre hazırlanır, kabuk tutmaması için arada bir karıştırıldıktan sonra oda ısısına gelince hamurların üzerine dökülür. Arzu edilirse krem şanti ile süslenir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!