13 Mayıs 2009 Çarşamba
KAZANDİBİ
Nefis ve hafif bir tarif
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Tepsiyi yağlamak için bir miktar yağ
2 yemek kaşığı şeker
Bir tencereye süt, pirinç unu, nişasta ve şeker koyulur. muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya koyulur ve ateş kapatılır. Mikserle beş dakika çırpılır. Aliminyum tepsi yağlandıktan sonra içine 2 yemek kaşığı şeker serpilir ve şekerin yanması sağlanır. Ardından 4-5 yemek kaşığı muhallebiden alınıp tepsiye yayılır ve muhallebide kahverengi olana kadar yakılır. Yanan muhallebi tepsiye yayıldıktan sonra kalan tüm muhallebi tepsiye dökülür. Oda ısısına gelince buzdolabına koyularak en az iki saat beklenir. Daha sonra bir spatula yardımıyla tatlı tepsiden servis tabağına ters olarak koyulur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder