14 Temmuz 2008 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

















































Bizim evde en çok sevilen ve hafif olduğu içinde en çok tüketilen bir tatlı.

1 lire süt
Yarım paket magarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 fincan un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Üzerine arzuya göre tarçın yada çikolata sosu

Tencerede margarin eritilir. Üzerine sıvı yağ ve 3 fincan un eklenerek, un kavrulmaya başlanır. Pembeleşen un üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir. Kaynamaya başlayan sütümüze şekeride ilave ettikten sonra sürekli karıştımak suretiyle muhallebi kıvamına getirilir. Ateş kapatılmaya yakın vanilyada eklenerek ateş kapatılır. Daha sonra mikserle yüksek devirde en az 10 dakika karıştırılır. Ardından ıslak borcama dökülür ve üzeine tarçın ilavesiyle servis yapılır.

Üzerine karadutlu dondurmaylada harika oluyor yani.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. üzerindeki kalpli şekilleri nasıl yaptınız serpil hanım birde hangi borcama döktünüz ve nasıl ters çevirdiniz yapşmıyor mu?

    YanıtlaSil
  2. ben tatlıyı tart kalıbına döktüm. teflon olduğu ve kalıbı önceden ıslattığım için yapışmadı. kalp şekilleride marketlerde tatlı süslemek için satılan, içinde 6-7 çeşit farklı model bulunan kalıplardan aldım, kalıbı tatlıya çok değdirmeden biraz yukarıdan tutarak ve tarçını serpmeden parmaklarınızla boşluklardan dökmeye çalışın. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!