19 Temmuz 2008 Cumartesi

PORTAKALLI VE ÇİLEKLİ TART

























Aslında biz çok tart sevmeyiz ama hem portakalları değerlendirmek hemde çayın yanında yiyecek birşeyler olsun diyerek bu tartı yaptım.

Hamur için
100 gr margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 fincan şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Yumurta ve şeker mikserle beyazlayana kadar çırpılır. Ardından tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve biraz sert bir hamur elde edilir. Merdane ile tart kalıbından biraz büyük bir yuvarlak açılır, bir spatula yardımıyla, hamur tart kalıbına yerleştirilir. Kenarları ve ortası el ile bastırılarak düzeltilir. Önceden ısınmış 170 derecede pembeşene kadar pişirilir.
Süslemek için
1 portakal
8 -10 tane çilek
Jölesi için
3 tane portakalın suyu
8-10 tane çileğin suyu
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
2 çay bardağından biraz az şeker
Portakal suyu, çileğin suyu ve 1 çay bardağı suyun toplamı yaklaşık 1,5 bardak olmalıdır. Bu karışıma nişasta ve şeker eklenerek kısa ateşte marmelat kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen jölemiz soğumaya bırakılır, ılık kıvama gelince soğumuş olan hamurumuza yayılır. Jöle çok soğursa hamura yaydırmak zor olabilir. Jöleyi hamura yaydıktan sonra portakal ve çilek dilimleriyle süsleriz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!