26 Temmuz 2008 Cumartesi

ETLİ EKŞİLİ BAMYA

























Etsiz bamya sevmiyorum ve bence et bu sebzeye çok yakışıyor. Birde bamya bol ekşili ve yanında da pilav olursa misss gibi olur.
Yarım kilo bamya
200 gr dana eti
1 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 tane limon
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Dana eti düdüklü tencerede haşlandıktan sonra soğan ve sarımsak yağda kavrulur, salça ilave edilir. Ardından et, bamya, limon suyu ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ateş kısılır. Bamyalar pişene kadar az ve ezilmeden karıştırılır. Ateş kapatılmaya yakın tuz ilave edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!