22 Temmuz 2008 Salı

ARAP TAVASI


























Nefis bir yemek. Biz yemeğe doyamadık.

1 Tane büyük soğan
2 tane biber
250 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
10 tane sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Tavaya yağ ve kıyma koyularak biraz kavrulur. Ardından ay şeklinde ince doğranmış soğanda ilave edilerek biraz daha kavrulur daha sonra borcama alınır. Üzerine önce halka şeklinde daoğranmış soğan ve küp küp doğranmış domatesler ileve edilir. Salça az su ile sulandırılrak kıymalara ilave edilir. En üstüne sarımsaklar koyulduktan sonra 170 derecede domatesler eriyene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!