26 Temmuz 2008 Cumartesi

MERCİMEKLİ KÖFTE


























İkram sofralarının vazgeçilmezlerinden olan, hele bol limonlu olursa yedikçe tadına doyamadığım lezzet. Tarifimiz.

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tane limon
1 fincan zeytinyağı

Bir tencereye yıkanmış mercimekler ve 3 bardak su koyulur. Kısa ateşte mercimekler suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çeken mercimeklere ince bulgur eklenerek kapak kapatılır, 15- 20 dakika demlendirilir. Ardından bir tavaya 1 fincan yağ koyularak ince kıyılmış soğan kavrulur. İçine salçalar da eknerek bir süre daha kavrularak ateş kapatılır. Demlenmiş olan mercimek ve bulgurun içine karıştırılır. Mercimekler el ile yoğrulmaya başlanır, limon suyu,yeşillikler ve baharatlar eklendikten sonra yoğurma işlemine devam edilir. Tüm malzemeler özleştikten sonra şekil veriler servis tabağına sıralanır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!