3 Temmuz 2008 Perşembe

ÇIĞIRTMA

























Bir patlıcan yemeği bu kadarmı lezzetli olur. Patlıcan severler mutlaka denemeli.

8 tane patlıcan
7-8 tane biber
7-8 tane domates
6-7 tane sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlar iki renkli soyulur, iki üç parçaya bölünür, tuzlu suda bekletilir. Biberlerde iki üç parçaya bölündükten sonra önce patlıcanlar sonra biberler biraz kızartılır, ayrı bir tencereye alınır. Domatesler küp küp doğrandıktan sonra patlıcanların üzerine koyulur. En üste sarımsakları ve tuzunu koyduktan sonra yavaş ateşte domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

Bu yemeğin orjinalini www.borulcesalatasi.blogcu.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ben Yeşim arkadaşıma bu lezzetli yemekten dolayı teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!