31 Temmuz 2008 Perşembe

SERPİL'İN MANTISI

























Şimdi Kayserili hanımlar bana kızıp "bu ne! bari mantı deme" diyecekler. Vallaha kusura bakmayın. Bir kaşığa 40 tane, o benim için çok zor. Benim ki 5 tane yiyelim kalkalım işi. Ama bununda tadı güzel yani. Denemenizi tavsiye ederim.

Hamuru için

1 su bardağı süt
1 yumurta
4-5 bardak un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler karıştırılır. Biraz sert bir hamur yapılır.15-20 dk. dinlendirilir.

İç harcı
250 gr. kıyma
1 tane orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı yağ

Hamurumuz dinlenirken, rondodan geçirilmiş soğan tavada az yağ ile pembeleştirilir. Daha sonra içine kıyma koyularak biraz daha kavrulur. 1 çay bardağı suda salça ezilerek kıymaya eklenir ve kaynayınca içine karabiber, maydanoz ve tuz koyularak ateş kapatılır.İç harcı biraz sulu bırakılır. Dinlenmiş olan hamurumuzdan parçalar koparılır. Merdane ile bıçak sırtı inçeliğinde açılır. İster hamur kalıplarıyla, ister bardakla kesilip içine 1 tatlı kaşığı içi harç koyularak hamur kapatılır. Daha sonra unlanmış fırın tepsisine dizilerek fırında 10 dakika kurutulur. Hamurlar fırında kururken bir yandan geniş bir tencerede 2 litre su kaynatılır. Daha sonra fırından çıkan hamurlarımızı kaynayan suya saldıktan sonra mantının yumşayana kadar pişmesi beklenir.

Üzerine

yarım kilo yoğurt
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurt ve sarımsak ezilerek karıştırılır. En son sos tenceresinde yağ, nane ve toz biber kızdırılır, mantının üzerine dökülür.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!