20 Temmuz 2008 Pazar
ÇİKOLATA SOSLU PASTA
4 yumurta
2 fincan toz şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kreması için
1 paket pasta kreması
Üst kreması için
1 paket çikolata sosu
Hamur için
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır. Beyazı kar gibi oluncaya dek çırpılır. Sarılara şeker ilave edilir ve şeker eriyene dek çırpılır. Ardından yumurtanın akı beyazlara ilave edilir. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yağlanmış fırın kabına alınır. önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 30- 35 dk. pişirilir. Pasta keki soğuduktan sonra ikiye bölünerek arasına pasta kreması sürülür. Arzu edilirse meyve parçaları veya çikolata parçaları koyulur. Üst kremasıda döküldükten sonra süsleme işlemi yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder