26 Ağustos 2008 Salı

PATLICAN BÖREĞİ

























Eşimin teyzesi geldiğinde birlikte yaptığımız bir börek. Biraz fazla yumurta içerdiğinden ben herzaman yapyı tercih etmiyorum. Tadını sevenler için işte tarifimiz.
1 kilo patlıcan
250 gr. kıyma
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 tane biber
2 tane domates
6 tane yumurta
1 kahve fincanı yağ
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Patlıcanlar küp küp doğrandıktan sonra tuzlu suda 1 saat bekletilir. Soğan, sarımsak, biber ve domates doğrandıktan sonra patlıcanlarla birlikte bir tencerede yağ ile biraz kavrulur. Daha sonra kıymaya yumurtalar kırılıp karıştırılır, tuz ve karabiber ilave edilir. Hazırladığımız patlıcanlı harcın yarısı yağlanmı borcama dökülür. Kıymalı harcın yarısıda patlıcanların üzerine yayılır. Kalan harç tekrar aynı şekilde birbirinin üzerine döküldükten sonra üzeri domates dilimleri ve biberle süslenebilir. 200 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. MERHABA SERPİL HANIM, BLOG DA YAZDIĞINIZ YEMEK TARİFLERİNİ BEĞENEREK TAKİP EDİYORUM YALNIZ Bİ ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ İZMİR Lİ OLMANIZA RAĞMEN AFYONUMUZA HAS AFYONA ÖZGÜ YEMEKLER YAPIYOR OLMANIZ. PATLICAN BÖREĞİ, TİRİT, PATLICAN MUSAKKA VS.... YÖREMİZE AİT HERKESİN BİLMEDİĞİ BU LEZZETLERİ NERDEN ÖĞRENDİNİZ MERAK EDİYORUM DOĞRUSU.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, benim eşim Afyon'lu. Kayınvalidemin Afyona özgü yaptığı yemeklerin içinde beğendiklerimi bende sık sık yapmaya çalışıyorum. Özellikle katmer, bükme pideli kebap ve göce köftesi favorilerim arasında. Bende tirit ve musakkanın Afyon'a ait olduğunu sizden duyuyorum çünkü biz göçmen olmamıza rağmen özellikle musakka, kendi annemin çok yaptığı bir yemek olduğundan bana sanki bir yöreye ait değilmiş gibi geldi. Oda afyona aitmiş demek. Afyon yemeklerinin çok güzel olduğunu ve gayet kilo aldırıcı olduğunu belirtmek isterim. iyi günler diliyorum.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!