23 Ağustos 2008 Cumartesi

MAYALI POĞAÇA

























Mis gibi maya kokulu, yumşacık poğaçalar.

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un

İç malzemesi
1 tane büyük haşlanmış patates
1 çay bardağı çökelek
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Arzu edilirse pul biber

Haşlanmış patates püre yapıldıktan sonra çökelek ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Ilık sütün içine maya ve şeker koyularak maya eritilir. Ardından içine 2 yemek kaşığı un koyularak on dakika mayalandırılır. Un elenerek ortası açılır. Maya dahil tüm hamur malzemeleri hamurun içine koyulur ve yumşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak kapıtılarak ılık bir ortamda 15- 20 dakika mayalandırılır. Ben bu işlem için fırını 5 dakika ısıtıp söndürüp hamuru fırın içinde mayalandırıyorum. Mayalanma işlemi tamamlanan hamurumuzu elimize almadan önce elimizi yağlarız ve hamurdan, cevizden büyük parçalar kopararak, hamurla fazla uğraşmadan avuç içi büyüklüğünde açarız. İçine iç malzememizi koyduktan sonra hamuru uçlarından kapatırız . ve kapatılan yer altta kalacak şekilde, fırın tepsisine dizeriz. Daha sonra üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilerek 170 derecede üstü pembeleşene kadar pişiririz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!