29 Ağustos 2008 Cuma

ETİMEKLİ SALATA

















































Yine misafir sofralarında çok şık duran bir salata paylaşmak istedim.
1 paket tuzlu etimek
Yarım kilo yoğurt
8-10 diş sarımsak
3-4 adet orta boy havuç
2-3 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Yarım demet dere otu
1 tane katı haşlanmış yumurta
Havuçlar rendelenir, tavada bir süre kavrulur ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar soyulup ezilerek yoğurda eklenir, içine mayonez ve tuzda atılarak karıştırılır. Bir paket etimek ikiye ayrılır, birinci kat için, etimeklere önlü arkalı yoğurt yoğun bir şekilde sürülür, daha sonra üzerine kavurduğumuz havuç döşenerek, ikinci kat etimeklerede yine önlü arkalı olarak yoğurt sürülür. Mezemizin üzeri örtülerek buzdolabında bir gece bekletilir. Kalan sarımsaklı yoğurdumuz ertesi güne saklanır. Etimekler yoğurdu emeceği için mezemiz servise çıkmadan önce çatlayan yerlerine ayırmış olduğumuz yoğurt sürülür. Üzerini süslemek için 1 tane yumurta katı olarak haşlanır. Haşlanan yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Daha sonra rendenin ince yeri ile sarılar ve beyazlar ayrı olarak rendelenir, dere otu da ince olarak kıyılır ve mezenin üzeri istenilen şekilde süslenir.
AFİYET OLSUN

1 yorum :

  1. Ben'ce çok nefis olur denemek istiyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!