21 Ağustos 2008 Perşembe

GÜL BÖREĞİ VE PAZAR KAHVALTIMIZ

Kayınvalidem ve kız kardeşleri kahvaltıya geldiler.
















































5-6 tane yufka
250 gr kıyma
1 tane büyük soğan
250 gr peynir
Yarım demet maydonoz
Karabiber ve tuz
Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra İçine karabiber, tuz ve maydonoz koyularak iç harç hazırlanır. Peynirli iç harç içinde peynire, maydonoz ve karabiber koyulup karıştırılır. Yufka dörde bölünür ve içine 2-3 yemek kaşığı kıymalı yada peynirli harç koyulduktan sonra önce sigara böreği gibi sarılıp ardından yufka bir ucundan diğer uca doğru rulo şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

























Miföy hamuru sosislere dolanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece deüzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!