14 Ağustos 2008 Perşembe
SİRKELİ BİBER VE PATLICAN SALATASI
Ekşili olduğu için oldukça iştah açıcı bie salata yada turşu da diyebiliriz.
Yarım kilo patlıcan
Yarım kilo sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
2-3 yemek kaşığı zaytin yağ
Patlıcanlar üçe bölünerek kaynayan suda biraz haşlanır. Patlıcanın uç kısımları orta kısma göre biraz daha fazla haşlanmalıdır, yoksa uçlar diri kalabilir. Ardından biberlerde haşlandıktan sonra patlıcan ve biberler bir süzgeç içine alınarak üzerine tabak kapatılır ve tabağın üzerine patlıcan ve biberlerin suyunun çıkması için ağırlık koyulur. Ben beş kiloluk dolu su şişesini koyuyorum. Böylece 4-5 saat bekletildikten sonra, salatamız sarımsak sirke ve zeytin yağ ile tatlandırılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder