11 Ağustos 2008 Pazartesi
AY ÇÖREĞİ
Pastanelerdeki ay çöreklerin içine kalan kek ve kreması sıyrılmış pastalar koyulduğunu duyduğumdan beri dışarıdan asla ay çöreği almadım. Oturdum bir güzel evde yaptım.
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket margarin
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
1 çay bardağı ceviz
1 yumurta akı
2 dilim kek
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine
1 yumurta sasırı
Ceviz yada fındık kırığı
Hamur malzemelerinin hepsi yoğrulur. İç malzemeninde hepsi yoğrulur. Hamur oval açılarak içine iç harç koyulur, hamur kapatılır, ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
I couldn't refrain from commenting. Perfectly written!
YanıtlaSilHere is my homepage wedding dresses