6 Ağustos 2008 Çarşamba
KIŞ DONDURMASI
Yine sütlü hafif bir tatlı
1 litre süt
8 kaşık şeker
6 kaşık un
1 yumurta
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Margarin ve vanilya hariç, diğer tüm malzemeler bir tencereye koyulup sürekli karıştırılarak kaynaması beklenir. kaynamaya başladıktan sonra içine yarım paket margarin atılır ve karıştırılarak margarinin erimesi beklenir. Daha sonra ateş kapatılmaya yakın içine bir paket vanilya atılır. Ardından mikserle 10-15 dakika karıştırılır ve muhallebi, istenilen bir kaba boşaltılır. Muhallebi buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra soğuk olarak servis yapılır. Muhallebimiz sade olarak yenilebileceği gibi üzerine çikolata veya meyveli sos dökülerek de yenilebilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder