9 Ağustos 2008 Cumartesi

EVDE ET SUYU YAPIMI VE ET SOSU
























Biz hanımlarla başa çıkmak zor. Bulyonlarımızı bile evde kendimiz yaparız.
Dana, kuzu veya tavuk eti
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ben bu kadar malzeme kullandım
Et veya tavuğumuzu düdüklü tencereye koyduktan sonra içine yukarıdaki tüm malzemeler eklenir ve pişirmeye bırakılır. Pişen etimiz tencereden çıkartılır. Et suyu, sık telli bir süzgeçten başka bir kaba aktarılır. Daha sonra bu et suyu, buz kalıplarına konularak buzlukta dondurulur., pilav veya çorba yapımında kullanılır.
Et sosu
Süzgecimizde kalan patates, havuç ve soğan çatalla ezilerek püre haline getirilir. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı salça koyularak biraz kavrulur. Ardından püre haline getirdiğimiz sebzeler de tavaya koyularak biraz daha kavrulur ve ateş kapatılır. Böylece et yemeğinizin yanına çok lezzetli bir sos yapmış olursunuz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!