11 Mart 2009 Çarşamba

MANTI
























Harika bir lezzet. Sevmeyen olduğunu sanmıyorum. Verdiğim ölçülerle yaklaşık 8 kişi çok rahat doyar arkadaşlar. Daha az yapmak isterseniz ölçüleri yarıya indirebilirsiniz. İşte tarifimiz.
6 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
350- 400 gr. kıyma
1 büyük soğan
Çeyrek demet maydanoz
1 neskafe fincanı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Yaklaşık 750 gr. yoğurt
1 çay bardağı su
6-7 diş sarımsak
2 tane domates
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pişirmek için
Yaklaşık 3 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Elenmiş un içine tüm hamur malzemeleri karıştırılarak biraz sert bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç malzemelerinin hepsi rondoya koyularak karıştırılır. Ardından hamurumuz (ben 3 parçaya bölerek açtım) bıçak sırtı kalınlığında açılarak küçük küçük kareler şeklinde kesilir. Gerçi benimkiler baya bir büyük oldular. Kesilen karelerin içine iç malzemeden 1 çay kaşığı kadar koyulur ve hamurun her köşesi ortada birleştirilip unlanmış bir tepsi içine sıralanır.














Tüm hamur malzemeleri bu şekilde bittikten sonra büyük ve geniş bir tencereye yaklaşık 3 litre su koyup kaynatılır. Hamurlarımız kaynayan suyun içine atılır ve yaklaşık 45 dk. pişmeye bıraklır. Siz pişip pişmediğini en az yarım saat sonra bir tane tadarak kontrol edin.
Mantımız pişerken üstüne koyulacak malzemeler hazırlanır. Yoğrdun içine su koyularak biraz inceltilir ve içine sarımsaklarımız koyularak çırpılır.
2 tane olgun domates rendelenir ve 2-3 yemek kaşığı yağda kavrulur. Ateş kapatılmaya yakın içine kırmızı toz biber ve nane atılarak karıştırılır.
Pişen mantımız biraz sulu olarak servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt ardından domates sosu ile servis yapılır
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!