5 Mart 2009 Perşembe

EZO GELİN ÇORBASI


























Geleneksel çorbalardan biri daha.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
6 su bardağı su yarısı et suyu olabilir.
1 tane soğan
2 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğan yağda kavrulduktan sonra un ve salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Üzerine mercimek, bulgur ve su ilavesiyle çorba kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya tuz ve baharatlar atılarak Bir süre daha kaynatılır, ve ateş kapatılır. İsteğe göre pul biberle servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!