13 Mart 2009 Cuma

BİSKREM KURABİYE

























Elbetteki orjinal bisküvisiyle lezzeti birebir tutmasa da görüntü açısından güzel ve lezzetli bir kurabiye.
Yarım paket margarin
3 bardak un
1 bardak nişasta
1 bardak pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı yogurt
1 paket vanilya
Kurabiyelerin içini doldurmak için, nutella
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım. Daha sonra bu hamuru parça parça koparıp merdane ile açalım. Önce kavanoz ağzıyla iki büyük yuvarlak kestikten sonra hamurun bir tanesinin ortasına yarım tatlı kaşığı nutella koyup diğer yuvarlağı üzerine kapatalım, ve nutella ortada kalacak şekilde çay bardağıyla bu hamuru keselim. Kalan hamurlara nutellanın karışmaması için ben böyle uzunca bir yol seçtim. 170 derecede beyaz olarak pişirdim.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!