22 Mart 2009 Pazar

MANTAR ÇORBASI





















Oldukça lezzetli ve doyurucu bir çorba.
250-300 gr. mantar
2 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 bardak su
2 bardak süt
Tuz ve karabiber




















Ayıklanıp yıkanmış mantarlar ince ince doğranır. Un yağda kahverengi olana kadar kavrulur. Üzerine su ve süt ilave edildikten sonra mantarlar eklenir. Çorba önce mantarlarla yoğun oluyor telaş etmeyin. Kaynadıkça mantarlar küçülüp kıvam buluyor. Tuz atılır, kısık ateşte arada karıştırarak yaklaşık 20 dk. kaynatılır. Mantarlar yumşayınca ateş kapatılır. Üzerine karabiber ve arzuya göre pul biber ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!