13 Mart 2009 Cuma

KIYMALI KREP SARMA

























Çok lezzetli oldu denemenizi öneririm.
İç malzemesi için
400 gr. kıyma
1 tane büyük soğan
2 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 dal maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Yarım su bardağı su
Krep malzemesi için
2 yumurta
2 bardak süt
2,5 bardak un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Üzerine
Kaşar rendesi ve kırmızı toz biber
Soğan, biber, salça, kıyma normal yemek yapar gibi biraz kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış domates ilave edilir. Domatesler suyunu bırakınca üzerine su ilave edilerek kıymamız pişirilir. Ateş kapatılmaya yakın, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenerek ateş kapatılır. Krep malzemeleride karıştırılıp orta boy yağsız bir tavaya 2-3 yemek kaşığı dökülere ince olarak önlü arkalı pembeleştirilir. Tüm krep malzemeleri bitince kıymalı harcımız kreplerin içine paylaştırılıp rulo sarılır. Yağlanmış bir tepsiye sıralanarak üzerlerine bolca kaşar rendesi dökülüp kırmızı biber serpildikten sonra fırında kaşar peyniri eriyene dek tutulur. Yaklaşık 10 tane çıkmaktadır. Lezzet olarak Kayseri yağlamasını anımsatıyor. Kolay yağlamada diyebiliriz aslında.
























AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. yıllar önce TRT'de Defne Joy'un ünlülerin evine giderek yemek yaptığı bir program vardı. Orada görerek yaptığım süper bir tarif çok lezzetli vede doyurucu oluyor. Ben iç harc pişerken 1 bardak su ilave ediyorum o kalan suyuda krepler fırına girmeden üzerine döküyorum bu sayede krepler dahada yumuşa oluyor.Tariflerinin hepside çok güzel ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  2. teşekkürler ümmü hanım. gerçekten çok lezzetli ve doyurucu bir yemek, sizinde ellerinize sağlık. iyi geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!