29 Mart 2009 Pazar

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ






















Annemler buradayken yaptığım bir yemekti bu. Babam şeker hastası, yemeğin biraz hafif olmasını istediğim için tavuk eti kullandım. Oldukçada lezzetli oldu. Sütüde ligh süt kullandım ve hiç tuz atmadım. Yerken herkes kendi tabağına tuz attı. Ben normal olarak veriyorum tarifi. Ligt süt yemeğin tadını değiştirmedi. Hafif olmasını isteyenler dediğim gibide yapabilirler.

Patlıcanlı harç için
7-8 tane patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu kaşar peyniri rendesi
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tavuk için
2 büyük tabak şişlik tavuk
1 tane orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz
Patlıcanlar közlendikten sonra kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Tencerede sıvı yağ ve patlıcanlar yaklaşık 10. dk. ezdirilerek kavrulur. Üzerine un serpilerek karıştırmaya devam edilir. Kaşar peyniri koyularak süt azar azar ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra, tuz ve karabiber atılarak ateş kapatılır.
Tavuk etleri yıkandıktan sanra küp küp doğranır. İnce kıyılmış soğan sıvı yağda pembeleştikten sonra salça ilave edilir bir kaç kez karıştırılıdıktan sonra tavuk etleri koyulur. Bir çay bardağıda su ilave edildikten sonra tavuklar suyunu çekene kadar pişirilir. Ateş kapatılmaya yakın tuz ve karabiber ilave edilir. Servis edileceği zaman 2-3 kaşık patlıcanlı harcın üzerine tavuk etlerinden koyulur, üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir.

























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!