14 Mart 2009 Cumartesi
ISPANAKLI PASTA
Ispanaklı pastaya ön yargılı yaklaşıyordum hep. Sanki onun tadı ve kokusunu alacakmışım gibi geliyordu. Fakat deneyince hiçte öyle olmadığını anladım. Üstelik çok da güzel olduğunu söyleyebilirim.
3 yumurta
2 fincan şeker
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10- 12 yaprak kadar ıspanak
İçine kakaolu pasta kreması
Üzerine krem şanti ve kivi
Ispanaklar yıkanıp az su ile haşlandıktan sonra suyu sıkılarak rondadan geçirilir. Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra ıspanak dahil diğer tüm malzemeler karıştırılarak 170 derecede pişirilir. Kekimiz soğuduktan sonra ikiye kesilerek az miktar süt ile ıslatılır. Arasına pasta kreması sürülür. Üzeri krem şanti ile kivi ile süslenir. Ben 2-3 yaprak kadar ıspanağı ayırıp krem şantiyle karıştırdım böylece yeşil renk krem şanti oldu.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil