30 Mart 2009 Pazartesi

ÇİLEKLİ PASTA VE ANNELER GÜNÜ

























Öncelikle annemin, sonra tüm annelerin anneler gününü kutlarım. Anneciğim meyveli pastayı çok sever, o bu pastadan her ne kadar yiyemediysede yaparken aklımda annem vardı. Biz bu pastayı komşum Çiğdem'le yarısını yedik. Çiğdem'ciğim gelirken bana çok güzel bir tabak getirmiş (bkz. dilim pasta) kendisine buradan da ayrıca teşekküretmek istiyorum. Pastamızın tarifi şöye.

3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ara kreması
Kakaolu pasta kreması
Üzeri için
Krem şanti
Çilek
1 paket bitter çikolata
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra, sırasıyla tüm malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir. Yağlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış fırıda 170 derecede pişirilir.
Ara kreması ve krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlandıktan sonra, bitter çikolataya 3 yemek kaşığı su koyularak benmari usulü eritilir. Kekimiz soğuduktan sonra 2 yada 3 'e ayrılarak her kat 3-4 yemek kaşığı süt ile ıslatılır. Araya pasta kreması sürülür (ben muz dilimleride koydum) kek kapatılır. Üst bölüm krem şanti ile kaplandıktan sonra, ayıklanıp yıkanmış çileklerimizin ucu erittiğimiz çikolataya batırılır. Fırın ızgarasına sıralanarak donması beklernir. Çileklerimizde pastanın üzerine koyulduktan sonra afiyetle yenir.


























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!