7 Ağustos 2009 Cuma

CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ

























Geçenlerde limonlu kek yapmıştım. Ama çocuklar limonlu tadı biraz ekşi buldukları için özellikle oğlum yemeği reddetti (hayret). Bende kalan 4-5 dilim keki ay çöreği yaparak değerlendirmek istedim. Çok lezzetli oldu. Özellikle içinden gelen limonlu aroma değişik bir lezzet kattı. Kalan keklerinizi yada bayat ekmeğinizi değerlendirmek isterseniz işte tarifimiz.
150 gr. oda ısısında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yarım paket maya
1 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
İç malzeme
4 dilim kek yada ekmek
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şeker,
5-6 tane kırılmış ceviz
1 yumurta akı
Üzerine
yumurta sarısı ve ceviz kırığı
Ilık sütün içine 2 yemek kaşığı şeker ve maya koyularak 10 dk. beklenir. Daha sonra mayalı sütün içine tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. 15-20 dk. dinlendirilir. Bu ara iç malzeme hazırlanır. Kekin içine tüm malzemeler koyularak biraz yoğrulur. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde koparılır oval şekilde açılır ve hamurun uç kısmına 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyularak rulo şeklinde sarılıp ay şekli verilir. Tüm hamur malzemeleri bu şekilde yapıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp ceviz kırıkları serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. What's up colleagues, how is the whole thing, and what you wish for to say regarding this post, in my view its truly amazing in support of me.

    My page :: Seopressor V5 Review
    my page: SEOPressor

    YanıtlaSil
  2. Niсe post. I ωas сhecking
    continuously this blog and I'm impressed! Very helpful information particularly the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

    Here is my website ... SEOPressor :: www.facebook.com ::

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!