22 Ağustos 2009 Cumartesi
PASKALYA ÇÖREĞİ
İşte size yumşaçık bir çörek tarifi.
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
Yaklaşık 7 bardak un
Üzerine
Yumurta sarısı ve kırılmış fındık
Su, süt, maya ve şeker karıştırır. Üzerine diğer kalan tüm malzemeler eklenerek yoğrulur ve 15-20 dk. dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde 3 tane parça koparılıp her biri elde yuvarlatılarak uzatılır. Ürgü şekli verildikten sonra tepsiye sıralanarak biraz daha bekletilir. Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder