22 Ağustos 2009 Cumartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

























İşte size yumşaçık bir çörek tarifi.
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket yaş maya
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
Yaklaşık 7 bardak un
Üzerine
Yumurta sarısı ve kırılmış fındık
Su, süt, maya ve şeker karıştırır. Üzerine diğer kalan tüm malzemeler eklenerek yoğrulur ve 15-20 dk. dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde 3 tane parça koparılıp her biri elde yuvarlatılarak uzatılır. Ürgü şekli verildikten sonra tepsiye sıralanarak biraz daha bekletilir. Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!