12 Ağustos 2009 Çarşamba

PROFİTROL
























Nefis bir lezzet. Ben bayılıyorum.
100 gr. margarin
1 su bardağı su
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı un
2 tane yumurta
İç kreması
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
Çikolata sosu
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Yarım paket bitter çikolata
1 paket vanilya
Yarım kibrit kutusu margarin
Hamur için su, margarin tuz ve şeker kaynatılır. İçine un ilave edilip karıştırılır. Hamur tencereye yapışmayacak kıvama gelince ateş kapatılarak oda ısısına gelmesi beklenir. Oda ısısına gelen hamurumuzun içine 2 tane yumurta kırılarak yoğrulur. Hamur fırın tepsisine ister krema pompasıya sıkılır yada eller yağlandıktan sonra el ile yuvarlatılarak sıralanır. 150-160 derecede 45-50 dk. pişirilir.
İç kremasının tüm malzemeleri karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Yine aynı şekilde çikolata sos içinde tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir, fakat çikolata sosu biraz akıcı kıvamda olur. Her ikiside kabuk tutmaması için soğurken ara sıra karıştırılır.
Pişen hamuraların içlerine krema pompasıyla krema sıkıldıktan sonra, üzerine çikolata sosu dökülür. Bu ölçüden yaklaşık 20 tane çıkmaktadır.





















AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!