26 Ağustos 2009 Çarşamba
BOLONEZ SOSLU MAKARNA
Hemen hemen her hafta sonu yaptığım bir makarna çeşidi.
1 paket makarna
Sos için
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 tane çarliston biber
3 tane olgun domates
1 tatlı kaşığı salça
4-5 dal maydanoz
4-5 dal nane ben 1 tatlı kaşığı kuru nane kullandım.
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Geniş bir tencereye makarnalar koyulur ve üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyularak makarna pişirilmeye bırakılır. Makarna pişerken içine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur. Makarna haşlandıktan sonra, bir tencerede 4-5 yemek kaşığı yağ kızdırılır ve makarnalar bu tencereye koyularak bir kaç kez karıştırılıp ateş kapatılır.
Bir tavaya yada sos tenceresine 3-4 yemek kaşığı yağ koyulur. Küp küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip bir kaç kez karıştırılır. Ardından kıyma ilave edilir ve kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra halka doğranmış biber, küp küp doğranmış domates ve salça ilavesiyle, domateslerin suyunu çekmesi beklenir. Ateşi kapatmaya yakın tuz, maydonoz, nane ve karabiber ilave edilerek ateş kapatılır. Sos makarnanın üstüne ister yogurt ilavesiyle ister sade olarak koyulur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
PİLAVLAR VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder