18 Ağustos 2009 Salı

ŞEKERPARE

























Yine geleneksel şerbetli tatlılarımızdan biri daha.
Yarım paket margarin
2 tane yumurta
1 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Şurubu için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Şurubu için, su ve şeker kaynatılır, koyulaşmaya başlayınca, limon suyu ilave edilerek ateş kapatılır ve şurup soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker mikserle 10 dk. çırpıldıktan sonra tüm malzemeler sırayla konularak kulak memesi kıvamında bir hamur hazıranır. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlatılır ve ortasına hafifçe bastırılır. Bastırılan yere fındık koyularak yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkardığımız şekerpareleri beş dakika dinlendirdikten sonra şurubunu ekleriz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!