15 Ağustos 2009 Cumartesi
MANTARLI TAVUK SOTE
Çok lezzetli bir yemek daha
Yarım kilo mantar
1 tabak şişlik tavuk
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kasığı tuz ve karabiber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğan ve sarımsak yağda az pembeleştikten sonra salça ilave edilir ve biraz kavrulur. Sonra küp küp doğranmış mantarlar ilave edilerek mantarların suyunu çekmesi beklenir. Ardından yine küp küp doğradığımız tavuk etleride mantarlara ilave edildikten sonra birlikte beş dakika kavrulur. Rendelenmiş domates ve halka doğranmış biberler de ilave edildikten sonra yavaş ateşte et ve mantarın pişmesi beklenir. Ateş kapatılmaya yakın tuz ve karabiber atılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder