28 Ağustos 2009 Cuma

MAYALI RULO POĞAÇA

























Çok güzel yumşacık poğaça. Poğaçaları böyle yumşak sevenler denemeli.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine
Yumurta sarısı ve susam
İç malzemesi
2 tane orta boy soğan
2 tane orta boy patates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Ilık süt, su ve şekerin içine maya koyularak eritilir. Daha sonra üzerine un, tuz ve sıvı yağ koyularak yoğurmaya başlanır. kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve hamurun üzeri örtülerek 15, 20 dakika hada mayalandırılır. Hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanır.
Sıvı yağda önce soğanlar pembeleştirilir ardından salça ve rendelenmiş patates koyulup tuzu atılır ve patatesler diriliğini kaybedene kadar kavrulur.
Mayalanan hamurdan bir avuç koparılıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Sonra hamur dörde bölünerek her geniş köşeye iç malzemeden 1 yemek kaşığı koyulup hamur rulo şeklinde katlanır.

























Yağlanmış fırın tepsisine koyularak önce yumurta sarısı sürülür ardından susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. bu pogcayi denicem soganli ve patatesi cok severim helede pogcada hic sorma insallah olur bu arada bu hamurdan daha oncede belir tiginiz gibi yumusak pogca da olur ic harcli veya degil onuda denicem
    hulya
    hoscakalin

    YanıtlaSil
  2. Hülya hanım, biz çok beğenmiştik, umarım sizde dener ve memnun kalırsınız. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz oldu çok beğendik...

    YanıtlaSil
  4. Beğendiğinize sevindim. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!