14 Ağustos 2009 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA

























Haşhaşı hamura karıştırınca ortaya hem değişik hemde lezzetli bir poğaça çıktı.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı çekilmiş yağlı haşhaş
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Çökelek ve maydonoz
Tüm hamur malzemeleri yoğrularak kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra ben hamuru ikiye böldüm, her iki parçada ayrı ayrı yufka gibi açılır ve eşit olarak üçgenlere bölünür. Her üçgene iç harç koyulduktan sonra sigara böreği gibi sarılarak kenar uçlarından içe doğru katlanır. 170 derecede yaklaşık yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN

8 yorum :

  1. SERPİLCİM BEN BU GÖRÜNTÜYE CİDDEN HAYRAN OLDUM 1 KAŞIK HAŞHAŞ YETERLİ OLUYORMU RENGİ OLDUKÇA KOYU ELİMDE HAŞHAŞ VARKEN HEMEN YAPAYIM SEN LEZZETİNİ BEĞENDİYSEN YARIN YAPICAM:)))

    YanıtlaSil
  2. Tombili tombili poğaçalar... Şekilleri çok hoşma gitti :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. teşekküredrim hümeyracım beğendiğine sevindim. sana uğrayıp mesaj bıraktım hatta iki kere yayınlaya bastım ama bilemiyorum ulaştımı. iyi günler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. canım poğaçaların çok güzel olmuş tadıda güzeldir. haşhaş var bende çekilmemiş ondan yapapsam olurmu birde tane halindeki haşhaşı nasıl öğütüyorsünüz banada yazarsan sevinirim
    kocaman selamlarımı yolluyorum.

    YanıtlaSil
  5. sevgili nane kokusu, bu poğaça çekilmemiş haşhaşla olmaz, yağlı çekilmiş haşhaş olmalı. haşhaş öğütme işlemi evde biraz zor oluyor sanırım. bende hiç denemedim ama kayınvalidemler yaparmış eskiden şimdilerde uğraşamam dediğine göre biraz zor sanırım. sen onun yerine 1 paket çekilmiş olanından al bence. tane olanlarıda poğaçaları süslemek için kullanabilirsin.
    güzel bir akşam dilerim canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Serpil senin poğaç.alarına bayılıyorum elin eminim ç.ok lezzetli benim kuzanim gibvisin tariflerin hep arşivliyorum bu8 bayram kısmat olursa katmer poğaçadan ve gül poğaçadan yapmayı düşünüyorum.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. biraz geç baktım yorumlarıma, kusura bakmayın, yorum için cok teşekkürler. poğaçaları yaptıysanız ellerinize sağlık, iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. sunum, tarif, malzeme ölçüleri muhteşem. inanıyorum tadı da öyledir
    bu da benim haşhaşlı gül poğaça tarifim :)

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!