17 Ekim 2009 Cumartesi

KAKAOLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




Kakaolu lezzeti sevenler de bu kurabiyeyi mutlaka denemeli.
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cavizi
1 yumurta (sarısı içine beyazı kurabiyenin dışına)
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine
Yumurta beyazı
Hindistan cevizi
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlatır. Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulanan toplar, yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak  önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum :

  1. denedim ama başarısız sanırım hamuru daha katı olucak aslında aradığım yine hindistan cevizli dışı ve içi yumşak bir kurabiyedi yediğim ama ona yakın sizin tarifinizi denemek istedim..çeşitleriniz güzel ve başarılı buluyorum güzel yarınlar...

    YanıtlaSil
  2. merhabalar. bu kurabiyeyi yapıp apartman toplantısına götürmüştüm, herkes cok beğenmişti. siz nasıl başarısız buldunuz anlamadım. damak zevki sanırım. yada siz aradığınız lezzeti bulamayınca başarızsız bir kurabiye dediniz. bende size güzel yarınlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bencede başarısızlıkla sonuçlanan bi kurabiye resmen fırında eriyip bizküvi şeklini aldı bisküvü tarifi isteyenler denesin ...

    YanıtlaSil
  4. un miktarını ayarlayamadığınızdan sanırım, yoksa resimdeki gibi top şeklinde olan bir kurabiye, kakaosuz hindistan cevizli kurabiye çok bilinen ve yapılan bir tarif, ben sadece yarım ölçü kullanarak ve kakao koyarak yaptım tek fark bu aslında lezzetini beğendiyseniz, un miktarını biraz arttırarak denemenizi tavsiye ederim. birde genelde kurabiye yapılırken fırını önceden ısıtmanız gerekiyor. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. İkinciye yaptığım bir tarif,ilkinde fırında çok tutmuştum kuru olmuştu.ama bu kez harika oldu.aynı resimdeki gibi.lezzeti de tam bana göre.teşekkurler tarif için..acaba diğer hanımlar yağı eriterek falan mı koydular da olmadı?

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Rukiye hanım. Öncelikle olumsuz yorumlara rağmen denemenize ve beğenmenize sevindim. Hindistan cevizli kurabiye genelde çok bilinen ve yapılan bir tarif ben sadece kakao ekledim ve kakaolu oluncada çok beğendiğim için yayınladım. Kurabiyelerde fırın ısısı ve un miktarı önemli. Kurabiyelerde fırın önceden ısıtılmayınca ve un az gelince yayılmalar olur. Sanırım öyle bir problem yaşadılar. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!