9 Ekim 2009 Cuma

EV ERİŞTESİ YAPIMI
































Mis gibi ev eriştesi. İçinde ne olduğu bildiğiniz için özellikle makarnayı çok seven çocuklarınıza yanında yoğurt ile birlikte gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Ben 3 yumurta ile yaklaşık 3 pişirimlik bir erişte yaptım. Siz daha fazla olsun isterseniz yumurta oranını fazlalaştırabilirsiniz. İşte tarif ve yapım aşamaları.
3 yumurta
Süt
Tuz
Un
3 yumurtayı bir çorba kasesine kırın ve kasenin neresine kadar geldiğini görün. Daha sonra yumurtaları karıştırma kabına dökün ve yumurta oranı kadarda çorba kasesine süt koyun onuda karıştırma kabına dökün. Üzerine tuz ve sert bir hamur olacak kadarda un ilave edip güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dk. dinlendirin. Daha sonra (ben hamuru 3 parçaya böldüm, yeriniz müsaitse 2 parçayada bölebilirsiniz) hamuru bölün. Oklava ile hamurlarınızı bıçak sırtı kalınlığında açın. Yaklaşık 4-5 saat kurumaya bırakın.


























Kuruyan hamurlarınızı rahat kesebileceğiniz şekilde 3 veya 4 parçaya ayırın.

























Ayırdığımız hamurları üst üste koyacağız ama koymadan önce aralarınız bolca unlayın ve hamurları üst üste koyun



























Üst üste koyduğumuz hamurları 2 parmak şeritler halinde uzun olarak kesin.



























Kestiğimiz her bir parçayı kibrit çöpünden az daha geniş olacak şekilde keskin bir bıçakla tekrar kesin ve temiz bir örtü üzerine sererek yaklaşık 4-5 gün arada bir karıştırarak kurutun.


























AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!