10 Ekim 2009 Cumartesi

YOĞURTLU KEBAP

























Afyon'nun meşhur yemeklerinden biri daha. Süper bir lezzet şiddetle tavsiye ederim.

5-6 kişilik yemek için
1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
2 tane kebaplık pide
4-5 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için Yarım kilo yoğurt

Sos için

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
veya salça

Düdüklü tencereye yağ ve etler koyularak karabiber serpilir. Et suyunu çekip yağına kalıncaya kadar kavrulur. Üzerine 1-1,5 litre sıcak su koyularak, etler pişirilir. Ben etler piştikten sonra etleri delikli kevgir ile ayrı bir tencereye alıyorum.

























Kebaplık pide, 2 parmak genişliğinde ve uzunluğunda kare olarak kesilir. Pideler düdüklü tencerenin içindeki suya atılarak bir kaç kez karıştırılır ve ekmeklerin biraz et suyunu çekip yumşaması sağlanır. Pideleri çok fazla bekletirseniz bulamaç gibi olur, az bekletirseniz sert kalır. Kıvamını farkedersiniz zaten. Et suyundan çıkarılan pideler servis tabağına alınır. Üzerine 1 -2 kepçe et koyulur. (kişi sayısına göre ayarlayın)

Daha sonra dilerseniz kese yoğurdunu biraz su ile çırpabilirsiniz yada taze yoğurtda kullanabilirsiniz, etlerin üzerine 2-3 yemek kaşığı koyularak, üzerinede 2-3 tatlı kaşığı yağda yakılmış kırmızı toz biber ve nane, dilerseniz salça kavurarak servis yapabilirsiniz. Bu yemeği büyük tepside de sunabilirsiniz.

























Dilerseniz sade olarak da yiyebilirsiniz. Böylede çok güzel ama ben yoğurtlusunu hiçbir şeye değişmem.

AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. evet gerçekten harika bir yemek bu yemğe afyonda afyon kebabı denir.

    YanıtlayınSil
  2. evet bende kesinlikle bayılıyorum bu yemeğe. gerçekten çok lezzetli bir yemek.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!