19 Ekim 2009 Pazartesi
ÖZBEK PİLAVI
Yanına ayranla tek başına bile yenebilecek güzel bir pilav çeşidi.
250- 300 gr. dana eti
2 tane orta boy havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Et için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuçlar için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kişi sayısına göre ölçü çoğaltılabilir.
Öncelikle et düdüklü tencereye koyulup üzerine yağ ilave edilerek, etler yağına kalıncaya kadar kavrulur. Daha sonra üzerine su ilave edilerek haşlanır. Havuçlar kibrit çöpü uzunlığunda fakat biraz daha kalın olarak kesilir ve bir tavada yağ ile biraz kavrulur. Sonra pilav tencersine önce pişen etler ve havuçlar yerleştirilir. Üzerine pirinçler ilave edilerek yaklaşık 3 su baradğı sıcak su ve tuz koyulur. Tencerenin kapağı kapatılarak kısa ateşte pirinçler pişirilir. Daha sonra pilav demlendirilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
PİLAVLAR VE MAKARNALAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder