12 Ekim 2009 Pazartesi

TAHİNLİ VE HAŞHAŞLI ÇÖREK

























Mis gibi tahin kokulu ve beş çaylarına çok yakışan bir lezzet.
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi
1- 1,5 su bardağı şekerli tahin ve haşhaş karışmı.
Üzeri için
Yumurta sarısı, susam, ceviz kırığı
Ilık süte maya, 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şeker eklenir ve 10-15 dakika mayalandırılır.
Daha sonra iç malzeme hariç diğer malzemeler karıştırılarak, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparılarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Açtığımız hamurun ortasına tepeleme 1 tatlı kaşığı şekerli tahin ve haşhaştan koyularak, kaşığın sırtıyla biraz yaydırılır. Ardından hamur rulo şeklinde katlanarak el ile oklavayla açar gibi yaklaşık 30 cm uzatılır. Sonra hamurun bir ucu içe doğru kıvrılır, diğer uca doğru döndürülerek katlanır. Yağlanmış fırın tepsisine koyularak üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe göre susam ve ceviz kırıklarıyla süslenir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!