27 Ekim 2009 Salı
PEYNİRLİ RULO POĞAÇA
Kahvaltı için yaptığım poğaça. Poğaçayı az ölçüde yaptım. Az olsun çabuk bitsin diyenler deneyebilirler.
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tuz ( çok tepeleme olmasın)
Üzeri için
Yumurta sarısı ve susam
İçi için
Peynir ve çeyrek demet maydanoz
Maya bir kapta ılık su ve şeker içinde eritilir. Üzerine sıvı malzemelerin hepsi koyulur. En son tuz ve un ilave edilerek oldukça yumşak kıvamda hamur oluncaya kadar yoğrulur. Kıvam biraz ele yapışır gibi olmalıdır. Üzeri örtülerek 15 dk. dinlendirilir. Hamurumuz iki yada üç parçaya bölünerek yufka gibi bıçak sırtı kalınlığında açılabildiği kadar açılır.
(bu resim farklı bir poğaça tarifinin resmi fakat yapılış şekli aynı)
Bıçakla kesilerek üçgenlere ayrılır ve geniş bölümüne peynirli malzeme koyularak sigara böreği sarar gibi sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder