27 Şubat 2009 Cuma

TEK KİŞİLİK PASTALAR

Geçenlerde pişirdğim pasta kekini yuvarlak keserek çeşitli şekillerde süsledim. Malzemelerimiz şöyle.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
Pata kreması, krem şanti, meyveler, damla çikolata, meyve jölesi, bitter çikolata ve hindistan cevizi.
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. Pişen kek önce yuvarlak olarak parçalara ayrılır. Daha sonra ikiye bölünerek ara kreması sürülüp üzeri istenilen bir şekilde süslenir.































































































AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. kaç cm kalıpta keki pişireceğiz?
    siz hangi pasta krmeasını kullandıız acaba?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ayşe hanım. Ben keki büyük kelepçeli kalıpta pişirip daha sonra su bardağıyla kesrek yaptım. Yuvarlaklara ayrılır dediğim oydu. Dr. oetker'in pasta kreması ve krem şantisini kullandım. İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. 26 cm kelepçeli büyükmü olur? sizin kekin kabarıklığı tam ideal.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar ayşe hanım. siz daha yapmadınızmı pastaları:) benim kalıbımda 26 cm çapında, normal su bardağıyla kestim. ara kremasıyla falan gayet yüksek oluyor. iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!