25 Şubat 2009 Çarşamba

SİMİT































Yumşacık bir simit tarifi.
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı pekmez
Bolca susam ve çörek otu
Ilık su ve sütün içine maya ve şeker koyulduktan sonra 10-15 dk. mayalandırılır. Daha sonra elenmiş un ve diğer malzemeler koyularak oldukça yumşak bir hamur hazılanır. Hamur yine en az yarım saat mayalandırılır. Daha sonra hamur yumşak olduğu için eller yağlanarak hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılıp yaklaşık 30 santim uzunluğunda ve oklava genişliğinde çubuklar yapılır. Hamurun iki ucu birleştirilip kendi etrafında döndürülerek sarılır ve yine uçlar birleştirilerek halka şekli verilir.
2 yemek kaşığı su ile pekmez karıştırıldıktan sonra hamurun üzerine sürülür. (Sevgili Fatoş Tuncay arkadaşımızdan aldığım bir fikir bu ama o pekmezin suyunu bol tutup simitleri bu suyun içine atıp çıkarmış. Ben hamuru oldukça yumşak tuttuğum için direk fırın tepsisine sıraladım ve pekmezli suyu üzerine sürdüm.) Daha sonra simitlerin üzerine bolca susam ve çörek otu serpildikten sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!